Palletten

Palletten kopen? Ontdek ons grote assortiment in hout en kunststof

Voor een fabrikant van palletten hoeft u niet verder te zoeken. Paletco produceert en levert hoogwaardige palletten in hout en kunststof. Zelfs maatwerk is mogelijk.

  • Grote voorraad
  • Korte levertermijnen
  • Palletten op maat mogelijk
  • Levering of zelf afhalen in Herentals
  • Eenmalige bestelling of vast afroepschema

Soorten palletten

Een compleet aanbod voor alle transport- en opslagnoden.

Europalletten (EPAL)

De Europese standaard. Europalletten zijn 80 x 120 cm groot en dragen lasten tot 1.500 kg. Ze beantwoorden aan de strenge eisen van het ruilsysteem binnen de EPAL-lidstaten en voldoen aan de UIC-norm 435-2. 

Houtvezelpalletten

Palletten gemaakt van geperste houtvezels. Licht maar sterk. En dankzij het stapelsysteem nemen ze tot 70% minder ruimte in dan europalletten.  

Blokpalletten

Blokpalletten hebben een standaardafmeting van 100 x 120 cm. Dankzij hun vijf onderplanken is er een betere gewichtsverdeling tijdens het stapelen ten opzichte van europalletten.  

Kunststof palletten

Palletten in kunststof bieden allerlei voordelen. Ze wegen weinig, verdragen zware lasten en zijn makkelijk te reinigen. Lege kunststof palletten stapelen in elkaar om plaats te besparen. 

Displaypalletten

Palletten gebruiken in uw winkel of toonzaal? Displaypalletten vormen een stevige basis om uw kartonnen displays aan te bevestigen. Selecteer een van de drie standaardafmetingen of kies voor ons maatwerk.   

Tweedehands palletten

Reeds gebruikte palletten tegen een scherpe prijs. Alle tweedehands palletten werden gecontroleerd op beschadigingen om hun stabiliteit te garanderen. 

Wegwerppalletten

Wegwerppalletten zijn een budgetvriendelijke oplossing voor het transport en de opslag van goederen met een laag gewicht. Geschikt voor eenmalig gebruik, en verkrijgbaar in vier afmetingen.  

Düsseldorfer palletten

Düsseldorfer palletten

Palletten die makkelijk te vervoeren zijn met een transpallet (ook via de korte zijde) dankzij de metalen u-profielen. Vooral populair in warenhuizen en discounters.

Opzetranden

Met onze houten opzetranden maakt u snel een stevige palletbox voor het transport of de opslag van goederen. Kies uit verschillende hoogtes, met of zonder scharnieren.

Wij bouwen ook palletten op maat

Voldoen bovenstaande varianten niet aan uw noden? Geen probleem, want wij produceren ook palletten op maat. Contacteer ons om uw plannen te bespreken.

Specifieke afmetingen icoon
Paletco palletten maken

Onze diensten

Van productie tot levering

Productie

Wij produceren alle houten palletten in onze werkplaats in Herentals – voor een optimale controle over de productiekwaliteit.

Transport en levering

Maak het uzelf makkelijk en laat de houten palletten leveren in uw bedrijf.

Ophaling oude paletten

Naast de levering van nieuwe palletten doen we ook de ophaling van oude paletten. Uiteraard krijgt u hiervoor een vergoeding (mits ze in goede staat zijn).

Meer info over palletten

Enkele veelgestelde vragen en hun antwoorden. Geen antwoord gevonden?

Wat is een pallet met rondlopend onderdek?

Een pallet met rondlopend onderdek beschikt over 5 onderplanken. Dat is vooral handig als u palletten met zakgoed of kartonnen dozen wil stapelen. Door de onderplanken worden de onderste goederen…

Lees verder >

Wat is een INKA-pallet?

De INKA-pallet wordt gemaakt van een mengeling van geperste houtvezels, zagemeel en lijmen. Het productieproces verloopt onder hoge temperatuur en hoge druk zodat een ISPM-15 conforme hittebehandeling niet nodig is.

Lees verder >

Wat is precies het EPAL-systeem?

EPAL is de afkorting van European Pallet Association. Die associatie heeft een systeem uitgewerkt om palletten te ruilen. Uiteraard is een ruilsysteem enkel mogelijk als de palletten aan strenge en…

Lees verder >

Wat kan u doen met oude palletten?

U kan met de oude palletten bij ons terecht. Als ze in goede staat zijn en beantwoorden aan de standaardafmetingen 800×1200 en 1000×1200, halen wij ze bij u op. U…

Lees verder >

Wat is een pallet?

Een pallet is een plateau in hout of kunststof waarop goederen vervoerd of opgeslagen worden. Dankzij de openingen onderaan is een pallet makkelijk verplaatsbaar.

Lees verder >

Afmetingen en gewichten

Palletten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en draagvermogens. Voldoen de standaardoplossingen niet aan uw eisen? Kies dan voor maatwerk.

Lees verder >

Behandeling Heat Treatment

Als gecertificeerd ISPM 15 behandelaar levert Paletco hittebehandelde palletten, kratten en kisten onder FAVV-code BE 99145. 

Lees verder >

Prijzen

Bij de aankoop van palletten speelt de kostprijs dikwijls een doorslaggevende rol. Want het budget moet kloppen. Lees hier meer over de prijs van palletten.

Lees verder >
Paletco werknemer

Palletten bestellen?

Contacteer ons voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.