Europalletten (EPAL)

Paletco levert nieuwe en gebruikte europalletten

Wilt u nieuwe europalletten kopen? Plaats een bestelling bij Paletco. Dankzij onze grote voorraad kunnen we snel leveren. Kleine of grote aantallen, voor een eenmalige aankoop of een vast afroepschema; alles is mogelijk.

  • Grote voorraad
  • Korte levertermijnen
  • Nieuw of tweedehands
  • Levering of zelf afhalen in Herentals
  • Eenmalige bestelling of vast afroepschema
europalletten fabrikant

Wat zijn europalletten?

Europalletten zijn waarschijnlijk de bekendste palletten in de logistieke sector. Want ze zijn geschikt voor diverse toepassingen en verschillende branches.

Deze palletten moeten aan specifieke eisen voldoen die zijn vastgelegd door de European Pallet Association (EPAL):

  • Opbouw: 5 bovenplanken, 3 onderplanken, 3 dwarsplanken
  • Afmetingen: 80 x 120 cm
  • Inrijhoogte: 100 mm
  • Draagvermogen: minimum 1.500 kg

Gecertificeerde EPAL-producten

Onze producten voldoen aan de officiële EPAL-normen. U kunt dus met een gerust hart bij ons europalletten kopen.

Paletco palletten levering vrachtwagen

ISPM-15 heat treatment

Alle nieuwe generatie europalletten zijn steeds hittebehandeld. Wij voeren een ISPM-15 hittebehandeling uit (onder FAVV-nummer 99145) om de palletten klaar te maken voor internationaal goederenverkeer.

Paletco magazijn

Onze diensten

Van productie tot levering

Productie

We produceren zelf nieuwe europalletten. Met ons geavanceerde machinepark en onze ervaren medewerkers kunnen we palletten van hoge kwaliteit afleveren.

Transport en levering

Maak het uzelf makkelijk en laat de houten palletten leveren in uw bedrijf.

Ophaling oude paletten

Naast de levering van nieuwe palletten doen we ook de ophaling van oude paletten. Uiteraard krijgt u hiervoor een vergoeding (mits ze in goede staat zijn).

Veelgestelde vragen

Wat is een pallet met rondlopend onderdek?

Een pallet met rondlopend onderdek beschikt over 5 onderplanken. Dat is vooral handig als u palletten met zakgoed of kartonnen dozen wil stapelen. Door de onderplanken worden de onderste goederen…

Lees verder >

Wat is precies het EPAL-systeem?

EPAL is de afkorting van European Pallet Association. Die associatie heeft een systeem uitgewerkt om palletten te ruilen. Uiteraard is een ruilsysteem enkel mogelijk als de palletten aan strenge en…

Lees verder >

Wat kan u doen met oude palletten?

U kan met de oude palletten bij ons terecht. Als ze in goede staat zijn en beantwoorden aan de standaardafmetingen 800×1200 en 1000×1200, halen wij ze bij u op. U…

Lees verder >

Hoe geraken de Paletco-palletten bij u?

Paletco heeft eigen megatrailers ter beschikking. Die hebben een vrije insteekhoogte van 2950 mm en kunnen dus in één rit een groot aantal palletten tot bij u brengen. Als u…

Lees verder >

Wat is een pallet?

Een pallet is een plateau in hout of kunststof waarop goederen vervoerd of opgeslagen worden. Dankzij de openingen onderaan is een pallet makkelijk verplaatsbaar.

Lees verder >

Afmetingen en gewichten

Palletten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en draagvermogens. Voldoen de standaardoplossingen niet aan uw eisen? Kies dan voor maatwerk.

Lees verder >

Behandeling Heat Treatment

Als gecertificeerd ISPM 15 behandelaar levert Paletco hittebehandelde palletten, kratten en kisten onder FAVV-code BE 99145. 

Lees verder >

Prijzen

Bij de aankoop van palletten speelt de kostprijs dikwijls een doorslaggevende rol. Want het budget moet kloppen. Lees hier meer over de prijs van palletten.

Lees verder >
Paletco werknemer

Europalletten kopen?

Contacteer ons voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.