Hoeveel kosten palletten?

Bij de aankoop van palletten speelt de kostprijs dikwijls een doorslaggevende rol. Want het budget moet kloppen. Toch is het onmogelijk om een standaard prijslijst te geven, omdat er zoveel factoren meespelen.

Palletten stapel

Wat bepaalt de prijs van een pallet?

Vier factoren beïnvloeden de kostprijs:

1) Het type pallet

In ons assortiment zitten verschillende soorten palletten in hout en kunststof. Elk type heeft een andere kostprijs. Waarom? Omdat de materiaal- en productiekosten verschillen. Zo is een wegwerppallet goedkoper dan een magazijnpallet.

2) De hoeveelheid

Heeft u slechts één pallet nodig? Of gaat het om een vast afroepschema van 500 palletten per maand? Ook het aankoopvolume heeft een invloed op de kostprijs. Bij grote bestellingen ligt de stukprijs lager dan bij kleinere orders.

3) De samenstelling

We gebruiken diverse houtsoorten voor de productie van houten palletten, kratten en kisten. Want sommige toepassingen vereisen hardere houtsoorten. Die zijn iets duurder in aankoop, wat zich vertaalt in een hoger prijskaartje.

4) Extra diensten

Zoals u weet, bieden wij een heleboel extra diensten aan. Zoals een heat treatment voor een internationaal transport buiten de Europese Unie. Of een levering van de bestelde palletten op uw bedrijf. Deze extra’s zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Paletco werknemer

Graag een prijs op maat?

Vraag gerust een offerte. Dan bezorgen wij u een prijs op maat. Gratis, zonder verdere verplichtingen.