Veelgestelde vragen

OVER PALLETTEN, KISTEN EN KRATTEN

Wat is een pallet met rondlopend onderdek?

Een pallet met rondlopend onderdek beschikt over 5 onderplanken. Dat is vooral handig als u palletten met zakgoed of kartonnen dozen wil stapelen. Door de onderplanken worden de onderste goederen…

Lees verder >

Wat is een INKA-pallet?

De INKA-pallet wordt gemaakt van een mengeling van geperste houtvezels, zagemeel en lijmen. Het productieproces verloopt onder hoge temperatuur en hoge druk zodat een ISPM-15 conforme hittebehandeling niet nodig is.

Lees verder >

Wat is precies het EPAL-systeem?

EPAL is de afkorting van European Pallet Association. Die associatie heeft een systeem uitgewerkt om palletten te ruilen. Uiteraard is een ruilsysteem enkel mogelijk als de palletten aan strenge en…

Lees verder >

Wat kan u doen met oude palletten?

U kan met de oude palletten bij ons terecht. Als ze in goede staat zijn en beantwoorden aan de standaardafmetingen 800×1200 en 1000×1200, halen wij ze bij u op. U…

Lees verder >

Hoe geraken de Paletco-palletten bij u?

Paletco heeft eigen megatrailers ter beschikking. Die hebben een vrije insteekhoogte van 2950 mm en kunnen dus in één rit een groot aantal palletten tot bij u brengen. Als u…

Lees verder >

Wat houdt de ISPM-15-normering in?

ISPM-15 staat voor International Phytosanitary Meaure 15. Het gaat dus om een fytosanitaire regeling opgesteld door de International Plant Protection Convention, een organisatie van de FAO (bij de Verenigde Naties)….

Lees verder >

Welk hout gebruikt Paletco?

Paletco koopt zowel loofhout als dennenhout aan. Het gaat om onderstaande soorten. Loofhout: populier, olm, beuk en eik Dennenhout: epicea, grenen, vuren, douglas

Lees verder >

Waar komt het hout voor de Paletco-palletten vandaan?

Het vers gezaagde hout voeren wij aan vanuit de plaatselijke markt: Nederland, Frankrijk, Duitsland en de Baltische staten. Droog hout kopen we voornamelijk in Scandinavië, Rusland en de Baltische staten.

Lees verder >

Moeten houtvezelpalletten een heat treatment ondergaan?

Nee, de houtvezels worden onder hoge temperaturen samengeperst. Dit proces doodt alle schadelijke organismen. Een extra hittebehandeling is dus niet nodig.

Lees verder >

Hoe droog moet een pallet zijn om niet meer te beschimmelen?

Vers gezaagd hout heeft een relatieve vochtigheid van 65%. Om schimmels tegen te gaan, moeten we dit terugbrengen tot max. 23%.

Lees verder >

Wat is het voordeel van de Paletco-droogoven?

De oven wordt zowel voor de hittebehandeling als het drogen van de palletten gebruikt. Hierdoor kunnen we een hoog productievolume aanhouden.

Lees verder >

Moet een hittebehandeld pallet (HT) ook gedroogd worden?

Best wel. Tijdens de hittebehandeling is de luchtvochtigheid zeer hoog. Wanneer u de palletten direct stockeert in een onverluchte ruimte ontstaan schimmels. Het hout drogen in een droogoven is dus aangeraden.

Lees verder >

Wat is het verschil tussen 2- en 4-wegpalletten?

Naast de vele standaardafmetingen produceren wij ook maatwerkpalletten.

Lees verder >

Wat is een pallet?

Een pallet is een plateau in hout of kunststof waarop goederen vervoerd of opgeslagen worden. Dankzij de openingen onderaan is een pallet makkelijk verplaatsbaar.

Lees verder >

Afmetingen en gewichten

Palletten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en draagvermogens. Voldoen de standaardoplossingen niet aan uw eisen? Kies dan voor maatwerk.

Lees verder >

Behandeling Heat Treatment

Als gecertificeerd ISPM 15 behandelaar levert Paletco hittebehandelde palletten, kratten en kisten onder FAVV-code BE 99145. 

Lees verder >

Prijzen

Bij de aankoop van palletten speelt de kostprijs dikwijls een doorslaggevende rol. Want het budget moet kloppen. Lees hier meer over de prijs van palletten.

Lees verder >